Voi että minä nautin kesästä. Nautin suunnattomasti myös kesän tuomista
kotimaisista herkuista, jotka kypsyvät toinen toisensa jälkeen ruokapöytäämme
ja grilliämme rikastuttamaan. Varhaiskaali hyppää grilliin sillä hetkellä, kun
sitä on tarjolla kotimaisena versiona. Nyt sitä taas saa. Grillatussa varhaiskaalissa
yhdistyvät kaikki parhaat kesäruokien ominaisuudet, eli helppous ja
herkullisuus. Tällä kertaa grillattu kaali sai seurakseen grillatut kesäporkkanat ja poron
ulkofileepihvit, sekä puolukka-aiolia.
Grillattu varhaiskaali
varhaiskaali
oliiviöljyä
siirappia
sormisuolaa
mustapippuria
Jos kaalin päällimmäiset lehdet näyttävät nyhjääntyneiltä, poista ne. Joka
tapauksessa huuhtaise kaali raikkaalla vedellä, ja leikkaa se pitkittäin
neljään osaan. Pidä huoli, että jokaiseen osaan jää palanen kantaa paikalleen,
näin kaali pysyy kasassa grillauksen ajan.
Sipaise kaalilohkojen pinnoille oliiviöljyä, ja anna öljyn hetken valua/imeytyä
kaalinlehtien väleihin. Öljyämisen jälkeen kannattaakin pitää hetken aikaa kaaleja
leikkauspinta ylöspäin.
Grillaa kaalia joka kantilta, kunnes se hieman pehmenee ja saa kauniin
värin pintaansa. Muutama minuutti riittää, esim. 2 minuuttia per kantti. Varhaiskaali
saa jäädä rapsakaksi ja mehukkaaksi.
Valuta valmiiden kaalien pinnalle hieman siirappia ja mausta
sormisuolalla ja mustapippurilla.
Tällä kertaa työjärjestys oli sellainen, että ensimmäiseksi grilliin
pääsivät porkkanat, jotka saivat niin ikään pintaansa oliiviöljyä, ja
mausteeksi suolaa ja pippuria. Porkkanoiden grillausaika on noin 10-15
minuuttia.
Porkkanoiden ohella grilliin pääsivät poron ulkofileepihvit, jotka olin
ottanut tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Maustoin ne ennen grillaamista hienolla
merisuolalla ja mustapippurilla ja olin sipaissut myös niiden pintaan hieman
oliiviöljyä. Pihvejä grillattiin kuumassa grillissä 1,5 minuuttia per puoli,
jonka jälkeen ne pääsivät foliokääreeseen kaalien grillauksen ja kasvisten lautaselle
asettelun ajaksi.
Sitten pihvitkin lautaselle mukaan, ja annokset olivat valmiit nostettavaksi
pöytään. Pienet sormisuolat ja pippurit ovat paikallaan myös grillaamisen
jälkeen.
Ruokajuomaksi valikoitui lempparini Amarone-punaviini. Tämä nimenomainen puteli on Alkon valikoimassa varustettu mm. riista-symbolilla, joten senkin puolesta valinta oli oiva.
Tämän postauksen kuvissa olevat kaalit on valmistettu yllä kerrotulla
yksinkertaisella tavalla, mutta olen grillaillut varhaiskaalia myös grillauksen
aikana paistokastikkeella sivellen. Molempi parempi.
Jos haluat grillata
kaalisi kastikkeella sivellen, niin voit sekoittaa kastikkeen esim. 1 dl oliiviöjystä,
½ sitruunan mehusta, 2 tl dijonsinapista, lorauksesta siirappia sekä
ripauksesta suolaa ja pippuria. Lupaan, että sillä laillakin tulee hyvää.
PS.
Puolukka-aioli valmistuu helposti sekoittamalla hyvään valmismajoneesiin (1 dl) silputtua valkosipulia (1 kynsi), sitruunan mehua (1-2 tl) ja puolukkahilloa (tai puolukoita ja hivenen sokeria) sen verran, että väri ja maku ovat sopivat.
Hei! Tää setti vaikuttaa niin onnistuneelle, että menee viikonloppuna kokeiluun.👌Googlasin ohjetta varhaiskaalille ja sinun ohjeesi tuli vastaan ensimmäisten joukossa.🥰 Olet suosittu!
VastaaPoistaHahaa, kiitos Leena 😍 Oi tuo grillattu varhaiskaali on superihanaa. Ja niin oli kaikki muukin tuossa setissä. Itsekin juuri haaveilen varhaiskaalista. Pitänee lisätä viikonlopun ostoslistalle 😊👍
Poista☀️Nyt on grillikelit siellä ja täällä, joten kelpaa kokata ulkosalla! 👍😋
VastaaPoistaNäin on lupailtu 👍 Olisipas ihanaa, jos vielä viikonlopullekin riittäisi lämpöä ja aurinkoa! Mukavia kesäpäiviä sinnekin!
Poista🥰☀️🏌️♀️🏌️⛳️