Mikä muu ruoka muka syntyy yhtä helposti etätöiden ohessa kuin
peltiruoka? Jos tiedät jonkun yhtä helpon ja hyvän, niin annahan vinkki, ja
otan senkin ohjelmistoon. Peltiruokaa olen tehnyt viime aikoina useampaa eri
laatua. Sen juju on siinä, että pellille voi heitellä melkeinpä mitä vain
yhteensopivia raaka-aineita ja niille sopivia mausteita, ja antaa ruoan
valmistua itsekseen. Peltiruoka on siis ihan täydellinen käyttökohde niin erilaisille
tähteille, kuin muuten vain jääkaapissa ajelehtiville raaka-aineille. Sinne vaan
kaikki samalle pellille. Kannattaa kuitenkin huomioida, että toiset ainekset
kypsyvät nopeammin kuin toiset. Tälle pellille levitin aineksia kahdessa
erässä. Laitoin ensin hitaammin kypsyvät uuniin, ja lisäsin sitten sopivassa
saumassa loputkin raaka-aineista.
Bataatti-lohipelti
3:lle
1 bataatti
oliiviöljyä (tässä valkosipuli-chili -maustettu öljy)
suolaa
mustapippuria
parmesaania
1 pss (150 g) mozzarellaraastetta
½ pss (n. 75 g) broccolineja
½ punainen chili
1 rs kirsikkatomaatteja
250 g savustettu kirjolohifileepala
villirucolaa viimeistelyyn
225 C uunissa 10 + 15-20 minuuttia (yhteensä 25-30 minuuttia)
Kuori bataatti ja viipaloi se ohuiksi kiekoiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla
ja levitä bataattikiekot hiukkasen limittäin vieri viereen pellille. Sipaise
bataattien pinnalle öljyä. Minä käytin valkosipulilla ja chilillä maustettua
öljyä, koska se taittaa kivasti bataatin makeuden. Voit ihan hyvin käyttää myös
maustamatonta oliiviöljyä. Mausta bataatit öljyn lisäksi suolalla ja pienellä
määrää pippuria. Raasta pinnalle parmesaania niin, että sitä riittää jokaiselle
kiekolle. Parmesaania ei voi olla liikaa. Laita pelti uuniin 10 minuutiksi.
Ota pelti pois uunista, ja levitä juustoraaste tasaisesti pellille.
Huuhtele broccolinit, chili ja tomaatit. Katkaise broccolinien kuivat kannat,
ja halkaise varret nuppuineen pituussuunnassaan ohuemmiksi. Pyöräytä broccolinit
oliiviöljyssä ja mausta suolalla ennen pellille lisäämistä. Leikkaa chilistä
renkaita ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää nekin pellille. Paloittele lohi
ja ripottele lohen palaset muiden ainesten päälle. Laita pelti takaisin uuniin
15-20 minuutiksi.
Bataattipelti on valmista, kun bataatit ovat kypsiä ja juusto on
ihanasti sulanut, ja kun broccolinitkin ovat hieman pehmenneet. Niihin saa
kuitenkin jäädä hieman purutuntumaa.
Jogurttikastike
1,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 rkl sitruunanmehua
2 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin, ja anna makujen tasaantua
jääkaapissa sen aikaa, kun peltiruoka valmistuu.
Leikkaa bataattipellistä haluamasi kokoinen laatta ja siirrä se lastan
avulla lautaselle. Lusikoi annoksen pinnalle jogurttikastiketta, joka toimii
erittäin hyvänä vastamakuna, kun pohjassa on käytetty chiliöljyä. Jos käytät maustamatonta
öljyä, kannattaa ehkä lisätä jogurttikastikkeeseen jotain topia, esim. harissaa
tai sambal oelekia. Viimeistelin annokset villirucolalla.
Vasta syödessäni huomasin, että nämä aineksethan olisi voinut asetella pellille
jo heti saman tienkin kerta-annosten kokoisiksi ”lätyiksi”. Tuolloin olisi lautasannoksista
tullut todella näyttäviä. Mutta hyvin tämä osui ja upposi näin rennollakin latomistyylillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti