Vastahan se viikonloppu oli, ja kohta taas on viikonloppu. Jos
jollakulla on tulevan viikonvaihteen menu vielä hakusessa, niin tässä olisi
yksi mukava ja kesäisen oloinen salaatti grillatuilla nektariineilla. Se sopii oikeastaan
minkä vaan grilliherkun kaveriksi. Minä tein tämän salaatin kunnon grillipihvien
lisukkeeksi. Vaikka takana oli täysi kierros golfia, emme kaivanneet salaatin
ja pihvin lisäksi mitään muuta. Se voi toki johtua myös siitä, että kierroksen
aikana tuli taukokiskalla sorruttua kunnon pororyynäriin puolukkahillolla.
Mutta kierroshan on pitkä, ja sen aikana energiaa kuluu.
Kotiin tullessamme otin ensitöikseni pihvit huoneenlämpöön, ja samalla
jääkaapin ovenavauksella vilahti pihviviini sinne toviksi jäähtymään. Siinä
kohtaa muistinkin, että en edellisenä iltana muistanutkaan tehdä maustevoita
valmiiksi, vaikka niin aioin. Hetken harkitsin sen skippaamista kokonaan,
kunnes keksin, että onhan meillä mikro. Pehmensin siis voin mikrossa
sekoituskuntoon.
Valkosipuli-persiljavoi
50 g voita
2 hienonnettua valkosipulinkynttä (yksikin riittää, mutta halusin
kunnolla valkosipulia)
kourallinen persiljaa pieneksi silputtuna
mustapippuria
(suolaa, riippuen voin suolaisuudesta)
Sekoita ainekset pehmeään voihin ja tee maustevoista tanko kelmun
sisään. Pane pötkylä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Minä laitoin sen
ensin pakastimeen, ja siirsin sen vartin päästä jääkaappiin.
Tapanani on aina keräillä ja käsitellä kaikki raaka-aineet valmiiksi,
ja sitten vasta rakennan salaatin. Tällä kertaa olin jo ottanut
lempioliiviöljyni esille, kunnes muistin, että minähän sainkin joitakin päiviä
aikaisemmin mielenkiintoisen tuotenäytteen Myssyfarmilta. Se oli pullollinen heidän
kylmäpuristettua luomurypsiöljyään. Kehuivat sitä ihan maailman parhaaksi, ja mukana
seurasi tieto, että tuote on voittanut vuonna 2015 Vuoden Luomutuote -palkinnon.
Tässäpä olikin sopiva hetki testata, kuinka tuote toimii salaatille
pirskoteltuna. No toimihan se, ja jopa aidosti pidin tuotteesta. Tässä öljyssä
on kaunis keltainen väri. Maku puolestaan on puhdas, mutta aromikas, ja tämä
öljy osaltaan sitoi sinihomejuuston suolaisuuden ja nektariinien makeuden
sopusointuiseksi kokonaisuudeksi.
Aura-nektariinisalaatti
(2:lle pääruoaksi pihvin kanssa)
½ pussia friséesalaattia
1 puntti villirucolaa
kourallinen saksanpähkinöitä
1 Aura gold –juusto (125 g rasia)
2 kesäsipulin vartta
3 nektariinia
hyvää kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
puolikas sitruuna
loraus vaahterasiirappia
suolaa
mustapippuria
1.
Pese ja linkoa salaatti ja rucola. Levitä ne tarjoiluvadille.
2.
Rouhi saksanpähkinät veitsellä pienemmiksi ja ripottele ne
salaattipedille.
3.
Paloittele tai murenna aurajuusto ja levitä muruset salaatille.
4.
Huuhtele ja silppua kesäsipulin varret. Ripottele ne valmiin salaatin
päälle, mutta käsittele ennen sitä nektariinit.
5.
Pese ja halkaise nektariinit. Irrota kivi ja lohko nektariininpuolikkaat
2-4 osaan. Laita nektariinilohkot foliovuokaan, ja lorauta niille hieman
oliivi- tai rypsiöljyä (käytin tässäkin tuota samaista rypsiöljyä) ja pyöräytä myös
pienen pienet suolat ja pippurit pintaan. Suolan ja pippurin tarkoitus on
tosiaankin vain korostaa nektariinin makeutta, joten niiden kanssa ei kannata
liioitella. Grillaa nektariineja muutama minuutti, ja asettele ne muutoin jo
valmiina odottavan salaatin päälle.
6.
Pirskottele valmiin salaatin pinnalle rypsiöljyä, sitruunan mehua ja vaahterasiirappia.
Pyöräytä salaatille myös suolaa ja pippuria myllystä. Ja vielä se kesäsipulisilppu kruunuksi.
Sillä välin kun minä kuvasin salaattia, hoiti mies pihvien grillauksen.
En ollut siis paikan päällä sitä operaatiota todistamassa, mutta neuvoin
katsomaan ohjeen tästä aiemmasta blogipostauksestani. Siinä on muuten syntisen
hyvien pihvien lisäksi myös tosi kivat kesä-valkosipuliperunat. En tiedä
kurkkasiko mies tuota ohjetta, luulen että valmisti pihvit jo vanhasta
muistista. Hyvin tehty joka tapauksessa.
Minulta pääsi nauru, kun nyt kurkkasin tuonne viimekesäiseen postaukseeni.
Kuinka yksinkertaisia me olemmekaan. Ja tähän ei tarvitse vastata, se oli
retorinen kysymys. Siellä linkin
postauksessahan komeilee tasan sama viini, kuin minkä olimme tälläkin kertaa
näitä pihvejä varten ostaneet. No, hyvälle tuo viini maistuu joka kerta.
Sanoisin, että helppo mutta hyvä punaviini.
Maustevoinkin muistin ottaa jääkaapista, ja siitä leikatuista
voinapeista suli pihveille ihanan valkosipulinen maustevoin maku. Tämä kokonaisuus
oli vallan mukava. Se oli sopivasti täyttävä, mutta samalla kivasti keveä.
Ateriasta jäi hyvä olo, ja niin jäi myös tuosta päivästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti