Edellisessä postauksessani uhkasin syödä tämän viikon vallan
kasvisruokia, ennen seuraavaa ravintolasumaa. No on tässä ruoassa paljon kasviksiakin.
Makkaroissakin on broilerinlihan lisäksi mm. herkkutatteja, eli vähän kasvisten
suuntaan ne ovat keikallaan nekin. Vakavasti, en tästä yrittänytkään tehdä
mitään kasvisannosta. Tämä on jo viime viikon satoa, ja silloin minun piti
tehdä oikein kunnolla ruokaisa salaatti. Kävi vain niin, että unohdin pois puolet
niistä ruokaisista raaka-aineista. Toki unohdetuilla aineksille löytyi myöhemmin
muuta käyttöä, joista lisää postauksen edetessä. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle
tästä Vottosen Vihellys -salaatista. Nimi tulee tietysti makkarasta, joka on
herra Eero Vottosen käsialaa.
Alkuperäinen tarkoitukseni oli tehdä tällainen ruokaisa
makkarasalaatti...
Makkarasalaatti
salaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
kasviksille roiskaus oliiviöljyä, sekä suolaa ja pippuria
paistettuja makkaroita
paistettuja perunoita
juustokuutioita
keitettyjä kananmunia
sinappimajoneesia
Muuten hyvä, mutta perunat ja juusto jäivät jääkaappiin,
vaikka olin ihan tarkoituksella ostanut kantarellijuustoa. Sellainen juusto
osui todellakin silmiini kaupassa, joten ostettavahan se oli. Poden nimittäin
edelleenkin puutostilaa kantarelleista. En onnistunut viime kesänä löytämään
torilta kantarellin kantarellia. Nyt sitten ostan kaikkea, missä puhutaan
vähänkään kantarelleista.
Sinappimajoneesi
Sekoita keskenään:
1 dl majoneesia (Hellmann’s)
2 rkl dijonsinappia (honey)
1 tl sitruunanmehua
Juusto jäi siis käyttämättä tuosta yllä olevasta salaatista.
Se oli oikeastaan ihan hyvä asia, makkarasalaatti oli ihan tarpeeksi ruokaisa
noinkin. Toisaalta myös tälle viikolle tarvittiin erilaisia suolapaloja
salaattiin. Teinkin sitten tällaisen salaatin eiliseksi lounaaksi.
Tunamuna-juustosalaatti
(2-3:lle)
1 pss babypinaattia
1 kurkku
1 rs (n. 200 g) kirsikkatomaatteja
juustokuutioita
1 tlk tonnikalaa (Abba)
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria
kananmunia
Salaatinkastike
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
pieni loraus sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl ruohosipulia silputtuna
pikkuisen suolaa ja pippuria
Huuhtele ja linkoa babypinaatit. Levitä ne tarjoiluvadille
tai suoraan lautasille.
Paloittele pestyt kurkku ja kirsikkatomaatit. Kuutioi
juusto. Sekoita keskenään kurkku, kirsikkatomaatit, juusto, tonnikala ja
kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa seos pinaatinlehtien päälle.
Pyöräytä pinnalle vielä pikkuisen suolaa.
Sekoita salaatinkastike kevyesti, onnistuu ihan
käsivispilällä. Pirskottele kastiketta sinne tänne annoksen päälle.
Aika kivoja ruokaisia salaatteja olivat nämä molemmat, niin
makkara- kuin tonnikalasalaattikin. Kumpikin palveli hyvin päivän pääateriana.
Nälkä lähti, mutta ei täyttänyt liikaa. Ja ainahan voit tehdä salaatin seuraksi
juuri niin ruokaisat voileivät, kuin hyvältä tuntuu.
tunamuna-juustosalaatti |
Tällaiset ruokaisat salaatit syntyvät tosi nopeasti. Toisinaan
vain pitää käyttää vähän mielikuvitusta, että keksii, mitä salaattiin heittelisi.
Halusinkin tällä postauksella lähinnä antaa pari vinkkiä, miten vähistäkin
raaka-aineista saa ihan ruokaisaa salaattia. Salaattiin voi kätkeä melkein mitä
vain, mikä hyvältä maistuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti