Tämä pastaruoka sai innoituksensa vajaasta rasiallisesta
kirsikkatomaatteja, jotka olivat jääneet edellisellä viikolla käyttämättä. Mietin
mitä niille tekisin, ja ensimmäisenä mieleeni tuli käyttää ne pastaan. Pastaan
voi itse asiassa lisätä melkeinpä mitä vain, mitä milloinkin sattuu kaappien
pohjilla ajelehtimaan. Tällä kertaa valmistin pastaa, johon ei kovin montaa
raaka-ainetta kirsikkatomaattien lisäksi tarvitse. Pidän pastaruokani mieluiten
pelkistettyinä, ja paras pasta syntyykin ihan vain muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.
Kirsikkatomaattipasta
(2:lle)
250 g pastaa (tagliatelle)
vettä
suolaa
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
250 g kirsikkatomaatteja
(1 tuore punainen chili tai chilijauhetta)
suolaa
aavistus sokeria
mustapippuria
keitinvettä
n. 2 dl parmesaania
basilikaa (n. 20 lehteä ainakin)
Keitä pasta reilussa määrässä vettä, joka on myös suolattu reilulla
kädellä. Keitinveden pitää olla yhtä suolaista kuin merivesi.
Pastan kiehuessa (tarkista keittoaika pakkauksesta) kuumenna pannu ja oliiviöljy. Kuullota sipulisilput ja
silputtu chili tai chilijauhe. Chili ei ole mitenkään pakollinen, mutta kyllä
se antaa makuun syvyyttä. (Minulla ei ollut tuohon hätään tuoretta chiliä,
joten sirottelin sekaan hieman chilijauhetta.) Lisää huuhdellut ja puolitetut
kirsikkatomaatit.
Mausta suolalla ja pippurilla, lisää myös hyppysellinen sokeria. Jatka kuullotusta, kunnes pasta alkaa olla
sopivan kypsää.
Kauhaise talteen motillinen pastan keitinvettä, ja valuta pasta. Älä
huuhtele! Lisää pasta ja tilkka keitinvettä pannulle muiden aineiden sekaan ja
sekoita. Lisää tarvittaessa keitinvettä samalla sekoitellen, kunnes koostumus
on sopivan kostea. Pyöräytä myllystä vielä suolaa ja pippuria maun mukaan. Vain
maistelemalla löydät oikean suolamäärän. Lisää raastettu parmesaani ja silputtu
basilika. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, ja pasta on valmis.
Annostele pasta lautasille ja pyöräytä vielä viimeistelysuolat ja –pippurit
myllyistään. Voit halutessasi raastaa parmesaania vielä valmiinkin annoksen
päälle, minä ainakin tein niin. (Saatan lisäillä sitä vielä syödessänikin.)
Tämä oli sellaista perushyvää pastaa perusraaka-aineista. Halutessasi
tomaattisempaa pastaa lisää vaikka tölkillinen tomaattimurskaa tuoreiden
tomaattien lisäksi. Myös pieni määrä tomaattipyreetä antaa hyvän tomaattisen
maun. Minä halusin tämän pastan nyt tällaisena perusmakuisena, joka ei suinkaan
tarkoita mautonta.
Palasin viime yönä isolta kirkolta kotiin, ja aion vain laiskotella
tämän viikonlopun, toki välillä hyvää ruokaa tehden. Kun kokkaaminen on minulle
nautinto, en laske sitä rasitteeksi. Ulkoilu olisi myös hyvä juttu, kunhan
aura-auto käy ensin puskemassa reitit selväksi. Täällä on todellakin edelleen runsain
mitoin lunta, ja viime vuorokauden aikana on tullut taas lisää. Helsinkiin päin
mennessä ihailin lentokoneesta käsin paitsi kuuta (joka ei tässä kuvassa näytä
miltään), myös talvista Suomea ylhäältä päin katsottuna. Helsingissä ei kylläkään
ollut lumesta tietoakaan. Kyllä Suomi on pitkä maa.
Paluulennon torkuin niin tehokkaasti (toivottavasti ilman ääntä, mutta
todennäköisesti ainakin suu ”söpösti” auki), etten tullut silloin katsoneeksi ikkunasta alaspäin.
Kiitos kun vierailit blogissani! Mukavaa viikonloppua myös
Sinulle!
Kuulostaa herkulliselta! :)
VastaaPoistaKyllä! Oikein kelpo pastaruoka tämäkin :) Kiitos kommentista!
Poista