Edellisessä postauksessani kerroinkin, että jälkiruoasta on tulossa oma
juttunsa. Tässä se nyt tulee. Kesäkuun alussa kuolasin Campasimpukan Jälkilämpöjälkkärille,
ja siitä asti hänen aprikoosinsa ovat tulleet toistuvasti mieleeni. En ole
kuitenkaan aprikooseja ostanut, kun en ole nähnyt näillä korkeuksilla kaupassa
oikeassa kypsyysasteessa olevia aprikooseja. Espanjassa niillä kyllä useinkin
herkuttelen, ja tuota alkuperäistä reseptiä tulen siellä kokeilemaan, kun seuraavan
kerran aprikoosisesonki osuu käyntini ajalle. Sen sijaan tulin ostaneeksi tälle
viikonlopulle nektariineja, ja valmistin ne vähän samassa hengessä, kuin
Campasimpukka valmisti omat aprikoosinsa. Voi taivaan vallat, kuinka ihania niistä
tulikaan!
Grillatut Limoncello-nektariinit
nektariineja
sitruunanmehua
ruokosokeria
voita
Limoncelloa (toimii myös ilman tätä, ellet halua alkoholia jälkkäriin)
Pesin ja halkaisin nektariinit. Poistin niistä kivet. Asetin
hedelmänpuolikkaat foliovuokaan. Puristin niiden päälle hieman sitruunanmehua.
Ripottelin päälle ruokosokeria. Vuolin voista ohuet pienet siivut kunkin
nektariinin päälle. Ja viimeiseksi pieni loraus Limoncelloa. Laitoin vuoan grilliin n. 20 minuutiksi.
Näiden nektariinien seuraksi tarjosin Aino sitruuna-marenki –jäätelöä, ja
kyllä täytyy sanoa, että siitä ei yhdistelmä juuri parane.
Kuitenkin sitten, kun huomasin laittaa jäätelöt kuumien nektariinien
päälle, yhdistelmä parani edelleen. Jäätelö suli ihanasti ja kaikki mehut ja nesteet
yhdistyivät suorastaan jumalaiseksi lusikoitavaksi herkuksi. Ihan varmasti teen
tätä uudelleenkin. Huomasin vasta jälkeenpäin, että tähän olisi (ehkä) sopinut
vielä ripaukset dukkahia pintaan. Kokeilen tämän ajatuksen toimivuutta
seuraavalla kerralla, kun näitä valmistan.
Oi joi mitä herkkua! Mulle maistuis ilman dukkahiakin! �� Tuo sitruuna-marenki -jäätelö kuulostaa tosiaan "kirsikalle kakussa". Aprikoosit ovat meidänkin herkkua, mutta kivien irtoaminen välillä epävarmaa täällä. Espanjassa mekin niitä enemmän syödään.
VastaaPoistaTeillä oli kunnon pidot eilen! �� Se lohi kuulosti superherkulle! Ei taida saada joka supermarketista..
Mukavaa viikkoa ja elämäniloa! ������
Hei, ja kiitos mukavista kommenteista! 😍 Kyllä vain oli hyvät herkut. Tänään ollaankin sitten oltu erittäin kevyellä (mutta herkullisella) linjalla. Luulen, että tämän kalatuottajan tuotteet ostetaan käsistä jo ennen, kuin ehtii edes ajatella myymistä kauppojen välityksellä 😀 Hänellä on oma myyntipiste täällä ja tilauksesta saa milloin ja mitä vain. Minäpäs kysäisen seuraavalla kerralla, onko näitä tuotteita saatavilla muualla päin Suomea.
VastaaPoista