Nämä poromunat syntyivät hetken mielijohteesta. Oli lauantai, ja edellisenä iltana olin tehnyt perjantaipizzoja mm. pororouhetäytteellä. Pororouhetta jäi jonkin verran yli, ja jätin pussin jääkaappiin odottelemaan, josko sille löytyisi vielä jotain muutakin käyttöä. Pororouhetta oli juuri sen verran vähän, että siitä ei kovin kummoisia enää tehtäisi, mutta ehkä jotain kuitenkin. Näitä pohtiessani huomasin, että kananmunia oli reilusti, ja siitä se sitten lähti. Lauantain alkupala oli toteutusta vaille valmis.
Poromunat
3:lle
3 kananmunaa
5 rkl pororouhetta
(paistamiseen aavistus voita tai öljyä)
4 rkl hyvää majoneesia (tässä Hellmann’s)
ripaus mustapippuria
salaatinlehtiä
Keitä munat koviksi, eli n. 8 minuuttia. Kuori ja halkaise ne, ja pullauta tai koverra keltuaiset munista kippoon. Asettele tyhjät kananmunakupit vadille salaatinlehtien päälle.
Hienonna keltuaiset haarukalla.
Paista pororouhe
pannulla nopeasti rapeaksi, jolloin sen maku tiivistyy. Sekoita majoneesi ja hieman
jäähtynyt pororouhe keltuaisten joukkoon. Säästä lusikallinen pororouhetta koristeluun. Mausta seos ripauksella pippuria.
Lusikoi täyte pienellä lusikalla valkuaiskuppeihin. Täytettä saa olla aivan kuppi kukkurallaan. Annos tarvitsee vielä värikontrastia. Sen asian hoitaa viimeinen lusikallinen paahdettua pororouhetta kuppien päälle ja salaatinlehdille ripoteltuna.
Wau! Nämä olivat tosi kivoja suolapaloja. Nautimme ne tosiaan alkuruoaksi, mutta yhtä lailla ne toimivat lisukkeena. Pääruoaksi meillä oli tätä katkarapumössölohta.
Olipas siinä hyviä mössöjä kerrakseen! Ja muutenkin mukava ruokahetki.
Juuri äsken tuli syötyä mutta kun näin nuo poronmunat niin taas tuli nälkä =)
VastaaPoistaHa haa, noin sitä joskus tuppaa käymään :)
Poista