Tällä hetkellä taitaa koko Suomi kylpeä jokseenkin lämpimässä ja aurinkoisessa
säässä, ja ihmiset alkavat olla aika lailla kesämielellä. Pihoja laitetaan kesäterään
ja grillikautta käynnistellään. Jos nyt kuitenkin sattuisi tulemaan vielä
koleampaakin säätä, niin tässä olisi tarjolla sellainen ruoka, joka lämmittää
sekä mieltä että kehoa.
Löysin tämän intialaisen kanakastikkeen ohjeen tästä linkistä, mutta
muunsin sitä mittasuhteiltaan ja broilerityypiltään enemmän omaa makuani
vastaavaksi. Tykkään, että kanakastikkeessa on kunnolla kanaa, kuin myös sitä
kastiketta. Ja jos puhutaan intialaisesta kanakastikkeesta, pilkon siihen tulevat
kanat mieluiten reiluiksi palasiksi. Siitä syystä valitsin oikein muhkeat broilerinfileet,
jotka paloittelin itse. Koska tuplasin kastikkeen ainekset, tein paistovaiheen
kahdessa padassa. Yhdistin ainekset yhteen pataan siinä vaiheessa, kun oli aika
lisätä paseerattu tomaatti.
Intialainen kanakastike
n. 5:lle
700-800 g broilerifileen paloja
(tässä 4 muhkeaa fileetä = 2 x Jyväbroiler persilja-valkosipuli-fileepaketti
à 390 g)
1 suuri sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl rypsiöljyä
4 tl raastettua inkivääriä
4 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
½ tl tulista chilijauhetta
390 g paseerattua tomaattia (chili-maustettu)
2 dl turkkilaista jogurttia
rouhittua mustapippuria
hienoa merisuolaa maun mukaan
1
Ota broilerin fileet huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
Paloittele fileet reiluiksi paloiksi.
2
Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääri. Mittaa mausteet lautaselle.
3
Kuumenna öljy pannulla, tässä tapauksessa siis kahdella pannulla. Lisää
sipuli, inkivääri ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.
4
Lisää broileripalat, ja ruskista ne samalla pannulla aiempien kanssa. Lisää
valkosipuli vasta ruskistuksen loppuvaiheessa. Valkosipuli palaa herkästi,
joten sitä ei kannata lisätä liian aikaisin.
5
Yhdistä pannujen sisällöt yhdelle pannulle. Lisää paseerattu tomaatti,
jogurtti ja pippuri. Tarkista suolan määrä ja lisää sitä makusi mukaan. Hauduta
kannen alla 10 minuuttia, välillä kevyesti sekoitellen.
6
Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa. Minä halusin annosten ulkonäköön
hiukan särmää, ja ripottelin annosten pinnalle kevätsipulin varsista leikattua
silppua.
Alkuperäisen reseptin maustesetti oli hyvin suunniteltu, ja miellytti minunkin
makuhermojani sellaisenaan. Oikeastaan ainoa maustepuoleen tekemäni muutos oli chilihiutaleiden
korvaaminen Espanjasta tuomallani tulisella Pimentón picante -paprikajauheella.
Tämä setti oli todella hyvä kokonaisuus, ja tulen valmistamaan sitä
vielä monet kerrat. Ohje jää siis ohjelmistoon, ja löytyy jatkossa
helposti täältä blogista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti