Nyt taisi syntyä meidän grillikesän vuoden hitti, chili-hunaja-lime -marinoitu
grillattu ananas. Mahtavaa, että tämä superihana herkku löytyi jo tässä
vaiheessa, ehdinpähän tehdä sitä vielä monet kerrat tällekin kesälle. Tänään se
oli ihan paras lisuke grillatulle kalkkunan jättipihville. Kaunis sää salli myös
ruokailun ulkosalla. Tämä oli täydellinen ja samalla mukavasti kevyt kesäisen sunnuntain ateria.
Grillattu ananas
lisukkeeksi 4:lle
1 ananas
3 rkl hunajaa
½ tl tulista chilijauhetta
½ limen mehu
½ punainen chili
Leikkaa ananaksen molemmat päät pois. Aseta ananas tukevasti
leikkuulaudalle ja leikkaa veitsellä kuori pois hedelmän muotoa mukaillen.
Poista vielä mahdolliset tummat pilkut, jotka jäivät hedelmälihaan. Leikkaa
ananas keskeltä pitkittäin kahtia ja halkaise puolikkaat vielä kertaalleen.
Leikkaa kovat keskustapalat pois hedelmästä. Leikkaa lohkot muutamaan osaan. Palat
saavat olla reilun kokoisia, jolloin niitä on helppo käsitellä grillissä.
Sekoita hunaja, chilijauhe ja limen mehu tilavassa kulhossa vispilällä
sekaisin. Lisää silputtu chili ja ananaslohkot. Sekoita.
Tämä ananas oli niin iso, että säästin siitä osan iltapalalle, sellaisenaan nautittavaksi. |
Anna makuuntua
puolisen tuntia ennen grillaamista. Aseta ananaslohkot grillausalustalle ja laita
alusta grilliin. Grillaa n. 10 minuuttia välillä ananaksia käännellen.
Tarjosin nämä mielenvikaisen ihanat grilliananakset salaattipedillä,
yhdessä niin ikään grillatun kalkkunan jättipihvin kanssa.
Salaattipeti
1 jääsalaatti (100 g)
oliiviöljyä
vadelmavinegrettiä (voit korvata vaikka viinietikalla)
vuorisuolaa
mustapippuria
Huuhtele ja linkoa salaatti, ja revi se tilavaan kulhoon. Pirskottele
päälle vähän oliiviöljyä ja vadelmavinegrettiä. Mausta vuorisuolalla ja
mustapippurilla, kumpaakin noin 3-4 pyöräytystä myllystä. Sekoita.
Levitä sekoitettu salaatti tarjoiluvadille.
Kalkkunan jättipihvi (fileestä) oli valmiiksi grillimaustettu. Grillasimme sitä pakkauksen ohjeen mukaan miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä
käännellen.
Levitä grillatut ananaslohkot salaattipedin päälle.
Lisää viipaloitu kalkkunan jättipihvi ananaslohkojen päälle. Ripottelin pinnalle myös basilikasilppua. Valmista tuli.
Tämä oli kyllä ihan huikea setti, ja sään suosiessa nautimme sen ulkona.
Ruokajuomaksi sopi hyvin sekä hiilihapotettu vesi että lasillinen roseeviiniä.
Tästä tuli ihana fiilis. Kesäfiilis. Nämä sopivasti tuliset ja ihanasti makeat grillatut ananakset sopivat
varmasti niin grillatun kalkkunan, broilerin kuin porsaankin kylkeen.
Käyttämäni
kalkkunan jättipihvi oli minulle uusi kokemus. Sain siitä infoa aiemmin keväällä
järjestetyssä HKScanin virtuaalisessa pressitilaisuudessa koskien kesän
uutuustuotteita. Koska tuote kiinnosti minua kovasti, eikä sitä näkynyt
käyttämäni ruokaverkkokaupan valikoimassa, pyysin kauppiasta tilaamaan sitä valikoimaansa.
Onneksi minun lempikaupassani yksi heidän periaatteistaan on ”te toivotte, me
toteutamme”. Niin ilmestyi tämäkin tuote verkkokaupan valikoimaan, ja sain sen
ostettua testattavaksi. Tosi hyvä tuote olikin. Pihvin koko oli sitä luokkaa (tämä
yksilö 550 g), että kahdelle hengelle riitti hyvin yksi pihvi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti