Tykkään pastoista ja teen niitä aika usein. Ne valmistuvat
helposti ja nopeasti, ja hyvä pasta syntyy hyvinkin vähäisistä raaka-aineista.
Pastaan voi upottaa myös hävikkiuhan alla olevia elintarvikkeita. Oikeastaan vain
mielikuvitus on rajana sille, mitä raaka-aineita voi pastaan laittaa. Tämänkertainen
pasta syntyi ihan puhtaasta makkaranhimosta. En kuitenkaan halunnut ostaa liian
isoa makkarapakettia, vaan sellaisen pienen maustemakkarapaketin kokoisen.
Niissähän on yleensä 3-4 ohutta makkaraa, ja pakkauksen painokin vain noin
puolet tavallisen makkarapaketin painosta. Tarkempi lajivalinta jäi kaupassa
tehtäväksi sen hetkisen tarjonnan mukaan.
Krakovanpasta
3:lle
250 g minipenneä (tai mitä vain kuivapastaa)
hyvin suolattua keitinvettä
2 rkl oliiviöljyä
250 g maustemakkaraa (tässä krakovanmakkaraa)
1 rs kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
(suolaa)
parmesaania
basilikaa
Kastike valmistuu pastan kiehuessa. Laita siis vesi kiehumaan,
kun alat valmistella kastikkeen raaka-aineita.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Muista suolata vesi
hyvin. Kun pasta on saavuttanut sopivan kypsyyden, ota talteen kupillinen
keitinvettä. Valuta loput vedet pois. Älä huuhtele pastaa. Tarkoitus on, että
sekä pasta että kastike valmistuvat yhtä aikaa, jolloin ne voidaan heti
valmistuttuaan sekoittaa toisiinsa.
Jos makkarat ovat kuorellisia, poista kuori. Paloittele
makkarat pieneksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja silppua
valkosipulinkynnet.
Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, ja ruskista siinä
makkaranpalaset. Lisää kirsikkatomaatit ja valkosipulit, ja kuullota niitä parin
minuutin ajan. Lisää kerma ja anna kastikkeen porista muutaman minuutin ajan. (Tämän pastan voi tehdä
ilman kermaakin, mutta kerma levittää tomaatin mehut sekä makkarasta irtoavat
aromit tasaisesti kaikille pastan pinnoille.) Mausta
pippurilla ja tarkista, tarvitseeko lisätä suolaa. Ehkä pieni suolalisä on
paikallaan, vaikka makkara suolaista olisikin. Jos taas käytät tavallista eikä maustemakkaraa, tarvitaan silloin jostakin makua lisää.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Lisää keitinvettä pienissä erissä. Sekoittele samalla, kunnes koostumus on sopiva, eli neste ei ole enää juoksevaa. Tuolloin pasta on keitinveden avulla napannut herkulliset maut pintaansa. Raasta valmiin ruoan päälle reilusti parmesaania ja koristele basilikasilpulla.
Sekoita valutettu pasta kastikkeen joukkoon. Lisää keitinvettä pienissä erissä. Sekoittele samalla, kunnes koostumus on sopiva, eli neste ei ole enää juoksevaa. Tuolloin pasta on keitinveden avulla napannut herkulliset maut pintaansa. Raasta valmiin ruoan päälle reilusti parmesaania ja koristele basilikasilpulla.
Tämä ohje syntyi lennosta, mutta pastasta tuli niin herkkua,
että teen sitä ihan varmasti toistekin. Nytpä tämän postauksen myötä minulla on
ohjekin tallessa. Krakovanpasta oli tosi kiva ja siinä mielessä erikoinen
makkararuoka, että siitä jäi varsin kevyt olo. Kylläinen toki.
Kiitos ohjeesta, kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! Tein jokin aika sitten kaapista löytyneistä tarvikkeista tomaattimurskapohjaista vegenakkipastaa, sekin oli ihan hurjan hyvää! En ollut aiemmin edes tullut ajatelleeksi, että makkaraa (vegeä tai tavallista) voisi laittaa pastaan, en tiedä miksi.
VastaaPoistaOtan siis tämän ohjeen seuraavaksi kokeiluun. Mukavaa viikonloppua!
Kiitos kivasta kommentista! Kyllä todellakin voin suositella kokeilemaan tätä pastaa 👍 Blogin arkistosta löytyy myös siskonmakkarapasta, joka on yhtälailla ihan käsittämättömän hyvää 😊 Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua!
Poista