maanantai 20. tammikuuta 2020

Valmisravioleista helpolla kahdenlaista hyvää


Toisinaan on mukavaa, kun on olemassa valmiiksi tiettyyn pisteeseen asti työstettyjä raaka-aineita, joista syntyy herkullinen ateria hetkessä. Ja jos ei välttämättä ihan hetkessä, niin ainakin helposti. Valmisraviolit ovat yksi esimerkki näistä arjen helpottajista. Ostin hetken mielijohteesta kaksi pakettia kantarelliravioleja ilman sen kummempaa ideaa niiden käyttöajankohdasta tai -tarkoituksesta. Kumpikin paketti päätyi aikanaan hyviksi, erilaisiksi aterioiksi.




Kirjolohi-kantarelliravioli -uuniruoka  


2-3 hlölle

250 g (1 pkt) kantarelliravioleja (mikä vain valmisravioli käy)
400 g kirjolohta fileenä
yhden sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
½ prk valmista sitruunapestoa
1 puntti basilikaa
1 dl kuohukermaa
150 g juustoraastetta (mozzarella)

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen (miinus 1 minuutti) mukaan ja levitä niistä puolet voidellun uunivuoan pohjalle. Lusikoi raviolien päälle kolmannes pestosta.




Nypi kirjolohifileestä ruodot pois ja leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi siivuiksi, ikään kuin leikkaisit graavilohisiivuja. Levitä lohisiivut raviolityynyjen päälle. Mausta lohisiivut suolalla ja pippurilla.




Levitä lohikerroksen päälle toinen kolmannes pestosta sekä reilusti basilikan lehtiä.




Lisää toinen puolikas ravioleista ja lusikoi niille loput pestot. Kaada kerma tasaisesti joka puolelle vuokaa. Nestemäärä voi tuntua vähäiseltä, mutta pestosta tulee yllättävän paljon nestettä ruoan kypsymisen aikana.




Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja laita vuoka 200 C -asteiseen uuniin n. 30 minuutin ajaksi.




Koristele valmis ruoka lopuilla basilikan lehdillä.


 


PS.
Voit käyttää tähän ruokaan myös esim. kylmäsavulohisiivuja, mutta silloin ei tarvita lisättyä suolaa. 


Toisen kantarelliravioli-paketillisen tarjosin tomaattikastikkeen kanssa:

Tomaattikastike ravioleille


2-3 hlölle

4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
loraus (1-2 rkl) balsamicoa
(noin neljännes kanafondinapista)
pari kourallista basilikan lehtiä
n. 100 g gruyere-juustoa (sattui olemaan jääkaapissa, eli esim. parmesaani käy myös)
(rucolaa)

1 pkt (250 g) valmisravioleja




Kuori ja silppua sipulit. Freesaa ne oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja pyöräytykset suola- ja pippurimyllystä. Lorauta sekaan balsamicoa ja anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Tarkista maku. Tässä kohtaa kaipasin vielä jotain syvyyttä, ja lisäsin hiukan kanafondia. (Muutama tippa tabascoakin voisi tuoda tarvittavaa syvyyttä.) Kun kastikkeessa on maku kohdillaan, voit jättää sen muhimaan kannen alle hiljaisella tulella.

Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Siinä ei kauan mene. Raviolien kiehuessa raasta juusto ja sekoita siitä puolet kastikkeen joukkoon. Lisää myös basilikan lehdet. Valuta raviolit ja kaada ne kastikkeen sekaan. Sekoita ainekset hellästi sekaisin.

Ripottele loput juustomurut valmiiden annosten päälle. Minulla sattui olemaan myös villirucolaa, joten koristelin sillä annokset. Muussa tapauksessa olisin käyttänyt tähän basilikan lehtiä.




Ihan kelpo ruokia syntyi siis näistä kiireisen tai laiskan päivän varalle ostamistani raviolipaketeista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti