Toisinaan on mukavaa, kun on olemassa valmiiksi tiettyyn pisteeseen
asti työstettyjä raaka-aineita, joista syntyy herkullinen ateria hetkessä. Ja
jos ei välttämättä ihan hetkessä, niin ainakin helposti. Valmisraviolit ovat
yksi esimerkki näistä arjen helpottajista. Ostin hetken mielijohteesta kaksi
pakettia kantarelliravioleja ilman sen kummempaa ideaa niiden käyttöajankohdasta
tai -tarkoituksesta. Kumpikin paketti päätyi aikanaan hyviksi, erilaisiksi
aterioiksi.
Kirjolohi-kantarelliravioli -uuniruoka
2-3 hlölle
250 g (1 pkt) kantarelliravioleja (mikä vain valmisravioli käy)
400 g kirjolohta fileenä
yhden sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
½ prk valmista sitruunapestoa
1 puntti basilikaa
1 dl kuohukermaa
150 g juustoraastetta (mozzarella)
Keitä raviolit pakkauksen ohjeen (miinus 1 minuutti) mukaan ja levitä
niistä puolet voidellun uunivuoan pohjalle. Lusikoi raviolien päälle kolmannes
pestosta.
Nypi kirjolohifileestä ruodot pois ja leikkaa lohi ohuiksi nahattomiksi
siivuiksi, ikään kuin leikkaisit graavilohisiivuja. Levitä lohisiivut raviolityynyjen
päälle. Mausta lohisiivut suolalla ja pippurilla.
Levitä lohikerroksen päälle toinen kolmannes pestosta sekä reilusti basilikan
lehtiä.
Lisää toinen puolikas ravioleista ja lusikoi niille loput pestot. Kaada
kerma tasaisesti joka puolelle vuokaa. Nestemäärä voi tuntua vähäiseltä, mutta pestosta tulee yllättävän
paljon nestettä ruoan kypsymisen aikana.
Ripottele juustoraaste ruoan pinnalle ja laita vuoka 200 C -asteiseen uuniin
n. 30 minuutin ajaksi.
Koristele valmis ruoka lopuilla basilikan lehdillä.
PS.
Voit käyttää tähän ruokaan myös esim. kylmäsavulohisiivuja, mutta silloin ei tarvita lisättyä suolaa.
Toisen kantarelliravioli-paketillisen tarjosin tomaattikastikkeen kanssa:
Tomaattikastike ravioleille
2-3 hlölle
4 salottisipulia
4 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
loraus (1-2 rkl) balsamicoa
(noin neljännes kanafondinapista)
pari kourallista basilikan lehtiä
n. 100 g gruyere-juustoa (sattui olemaan jääkaapissa, eli esim.
parmesaani käy myös)
(rucolaa)
1 pkt (250 g) valmisravioleja
1 pkt (250 g) valmisravioleja
Kuori ja silppua sipulit. Freesaa ne oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska
ja pyöräytykset suola- ja pippurimyllystä. Lorauta sekaan balsamicoa ja anna
kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan. Tarkista maku. Tässä kohtaa kaipasin vielä
jotain syvyyttä, ja lisäsin hiukan kanafondia. (Muutama tippa tabascoakin voisi
tuoda tarvittavaa syvyyttä.) Kun kastikkeessa on maku kohdillaan, voit jättää
sen muhimaan kannen alle hiljaisella tulella.
Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Siinä ei kauan mene. Raviolien
kiehuessa raasta juusto ja sekoita siitä puolet kastikkeen joukkoon. Lisää myös
basilikan lehdet. Valuta raviolit ja kaada ne kastikkeen sekaan. Sekoita
ainekset hellästi sekaisin.
Ripottele loput juustomurut valmiiden annosten päälle. Minulla sattui
olemaan myös villirucolaa, joten koristelin sillä annokset. Muussa tapauksessa
olisin käyttänyt tähän basilikan lehtiä.
Ihan kelpo ruokia syntyi siis näistä kiireisen tai laiskan päivän
varalle ostamistani raviolipaketeista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti