Vielä on kesää jäljellä, ja saamme edelleen nauttia kesäperunoista.
Minä vannon siiklien nimeen, niitä meillä syödään kesällä eniten. Toki
paikkakunnan puikulat ovat myös oikeita namupaloja, mutta ne myydään torilla
aina ensiksi loppuun. Sipuli-voikastike lienee se yleisin kesäkastike, mutta
tänään kastikkeen virkaa ajoi Myssyfarmilta tuotenäytteenä saatu
luomurypsiöljy, ja sepäs se vasta herkkua olikin. Ihanalta maistuivat nämä
lohimedaljongit (vai perhoset?) babypinaatti-kananmuna-kesäperunoiden kanssa.
Viime lauantaina ehdin ruoantekoon niin myöhään, että olimme siinä
vaiheessa jo tosi nälissämme. Hyvää ruokaa oli kyllä tulossa, mutta vasta
alkutekijöissään. Potut oli keitetty, mutta muut aterian osaset vielä
vaiheessa. Silloin muistin aiemmin kuulemani vinkin, jonka mukaan tämä kyseinen
Myssyfarmin kylmäpuristettu luomurypsiöljy olisi herkullista ihan sellaisenaan
keitettyjen kesäperunoiden päällä, vuorisuolan kera. Tuumasta toimeksi, ja
maistelimme pelkistetyksi alkupalaksi yhdet tällä nimenomaisella rypsiöljyllä
ja vuorisuolalla aateloidut uuden sadon keitetyt, kuumat siiklit. Hallelujaa!
Miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin hyvää?! Oli ihan pakko maistella
vielä toisetkin perunat.
Myssyfarmin Luomurypsiöljy saatu tuotenäytteenä. |
Mutta takaisin tämänkertaiseen ateriaan, joka syntyi näin:
Lohimedaljongit babypinaatti-perunoilla
1.
Keitä 8 minuutin kananmunat ja tee niistä hakkelusta. Pilko kananmunat juuri
niin pieniksi, kuin itsestäsi parhaalta tuntuu.
2.
Keitä perunat napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunakattila
takaisin kuumalle levylle, kunnes kattilaan jäänyt vesi on kuivunut pois. Lisää
reilu määrä pestyjä ja lingottuja tai muuten kuivattuja babypinaatteja (kotimainen
tuote tässäkin paras!) kattilaan ja sekoita. Laita kansi päälle ja siirrä pois
levyltä. Kun levy on jäähtynyt siihen pisteeseen, että ei enää kiehuta/polta
perunoita kattilan pohjaan kiinni, laita kattila levyn jälkilämmölle siksi
aikaa, että kaikki on valmista.
3.
Kuumenna pannu, ja lisää lohimedaljongit kuumalle, kuivalle pannulle. Paistettu
lohi ei rasvaa kaipaa, sitä tulee ihan riittävästi kalasta itsestään. Paista medaljonkeja
muutama minuutti per puoli. Kalan reunasta näkee värinmuutoksena, miten
kypsyminen edistyy. Mausta suolalla. Suolan lisäksi kalalle voi ripotella myös
pippuria (musta-, valko- tai sitruunapippuria). Minä jätin tällä kertaa
pippurit väliin.
4.
Lisää 2/3 kananmunahakkeluksesta babypinaatti-perunoille, ja sekoita
kevyesti. Lisää loput kananmunan palaset perunaseoksen päälle. Annostele
lautasille, ja lorauta perunaseokselle reilusti kylmäpuristettua rypsiöljyä. Ripottele
pinnalle vuorisuolaa. Lisää paistettu lohimedaljonki ja sitruunan lohko, josta
voi puristaa mehua kalan pinnalle. Nauti.
Tämä kotimainen aromikas luomurypsiöljy on ihan taivaallista maukkaiden
kesäisten perunoiden kanssa. Vielä jonkin aikaa saamme nauttia vasta maasta
nostetuista perunoista, joten pullon sisältö taitaa huveta alta aikayksikön tämäntapaiseen
herkutteluun.
Kylmäpuristettu, pehmeän pähkinäinen luomurypsiöljy toimii tosi
hyvin myös salaatinkastikkeena, mikä minulla tuli testattua tässä postauksessani.
Tätä laadukasta, kotimaista, kylmäpuristettua luomurypsiöljyä on saatavissa
muutaman jälleenmyyjän lisäksi myös Myssyfarmin verkkokaupasta.
Tuo setti maistuisi ihan voillakin, mutta hyvälle sait kuulostamaan juuri tuolla öljyllä. 😋
VastaaPoistaKävin kurkkaamassa Myssyfirman sivua ja jäin ihmettelemään pakkauskokoja - 3l tai 6x0.5 l.. 🤔
Kiitos Leena, oli todella hyvää! 😋 Kyllä, nuo näyttäisivät olevan pakkauskoot. Yhteen kotikeittiöön toki aikamoinen määrä kerrallaan, mutta 6 pullollista on helppo jakaa esim. kavereiden kanssa yhteisesti tilattuna. Tällainen pullo on myös kiva tuliainen hyvän ruoan ystävien luo kyläilemään mennessä 😉 Päiväykset ovat kuitenkin varsin pitkälle.
PoistaTotta tuokin! 😊 Myssyfarmi muuttui Myssyfirmaksi aiemmin.. 🤣
Poista👍
PoistaKappas, en huomannutkaan 😂 Sitä varmaan lukee, mitä luulee lukevansa 😉