Viikonloppu tuli kyllä jälleen kerran tasan oikeaan kohtaan. Vauhtia ja
vaarallisia tilanteita oli riittänyt ihan koko viikolle. Hetken hengähdys oli
siis paikallaan. Pakkasta luvattiin ja saatiinkin koko viikonlopulle. Tällä
kertaa se ei haitannut lainkaan, vaan olin siitä jopa salaa tyytyväinen. Lopultakin
saisin rauhoittua mökin seinien sisälle, sytyttää kynttilät, vetää villasukat
jalkaan, käpertyä sohvan syliin viltin alle ja lukea kaikessa rauhassa.
Pakkanen takasi sen, että ei tarvinnut kärsiä tunnontuskia ulkoilun
sivuuttamisesta. Ulos ei todellakaan tehnyt mieli, vaikka aurinkokin jo näkyi
hetken aikaa Noitatunturin takaa. Aurinkoa löytyi myös lauantaipäivän salaatistamme,
joka oli varsinainen vitamiinipommi.
Sitruksinen salaatti
(4:lle)
1 pss jääsalaattia
1 suuri appelsiini
2 veriappelsiiniä
1 punasipuli (+ oliiviöljyä, hunajaa ja balsamicoa)
2 avokadoa
½ sitruunan mehu
1 prk raejuustoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1.
Pese, linkoa ja revi salaatti ja levitä se laakealle salaattivadille.
2.
Pese appelsiinit ja leikkaa molemmista päistä kiekot pois siten, että
hedelmäliha tulee näkyviin. Aseta appelsiini pystyyn leikkuulaudalle ja leikkaa
veitsellä kuori pois, suikale kerrallaan. Leikkaa ihan reilusti siten, että
appelsiinin pintaan ei jää valkoista. Käännä kuorittu appelsiini vaakatasoon,
ja leikkaa siitä kiekkoja. Tämä onnistuu mainiosti terävällä veitsellä. Levitä
appelsiinikiekot salaattipedin päälle.
3.
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Kuumenna oliiviöljyä
pannulla ja kuullota siinä punasipulirenkaat pehmeiksi. Lisää loraukset hunajaa
ja balsamicoa ja sekoittele hetki. Siirrä pannu sivuun. Punasipulit saavat
hieman jäähtyä ennen salaattiin lisäämistä.(Tässä linkissä toinen kiva salaatti marinoiduilla punasipuleilla.)
4.
Leikkaa avokadot pituussuunnassaan halki. Poista kivi ja irrota
avokadon liha kuoresta. Itse teen sen liu’uttamalla ruokalusikkaa kuoren ja
hedelmälihan välissä. Viipaloi avokadot ja levitä viipaleet salaatin päälle
appelsiinikiekkojen väleihin. Purista sitruunan mehua erityisesti avokadojen päälle.
5.
Lisää marinoituja punasipuleita sinne tänne.
6.
Lusikoi raejuustoa salaatin päälle ja reunoille siten, että näkyviin jää
kaikkia edellisiä aineksia.
7.
Pirskottele hieman oliiviöljyä salaatin päälle. Mausta suolalla ja
mustapippurilla. 2-3 pyöräytystä kummastakin myllystä riittänee.
Katkarapuhunnutettu kirjolohifilee
kirjolohifilee (tämä n. 600 g)
½ sitruunan mehu
suolaa
pippuria
1 pss katkarapuja
Huuhtele kirjolohifilee ja taputtele se kuivaksi talouspaperilla. Aseta
kala uunipellille leivinpaperin päälle. Nypi ruodot pois. Purista fileen päälle
sitruunan mehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa
20-25 minuuttia. Lisää paiston puolivälissä sulatetut ja valutetut katkaravut
kirjolohifileen päälle.
Tämä ateriakokonaisuus jätti hyvän olon. Aina ei tarvitse olla
perunoita, riisiä, pastaa tms. Salaatti oli kevyt ja raikas, mutta silti
täyteläisen makuinen lisuke. Siinä oli niin paljon värejä, että sen täytyi olla
myös terveellistä. Tästä setistä saimme paljon vitamiineja ja
kivennäisaineita. Ne auttavat jaksamaan
seuraavankin viikon kiireissä.
Nytpä tulikin mieleeni, väreistä kun puhuin…. Edellisenä viikonloppuna
Tallinnassa messuilemassa meille oli katettu aivan ihastuttava välipalabuffet
sisältäen vatikaupalla herkullisia sormisyötäviä sitruunaveden kera.
Omat suosikkini olivat arancinit (täytettyjä risottopalloja) ja inkiväärimarinoitua
lohta rapeassa ”pesässä”.
Myös rehevä ja runsas hedelmätarjotin oli tosi kiva idea, ja se saikin
ansaitusti hyvän vastaanoton. Tämä oli paljon parempi vaihtoehto kuin ne
perinteiset kokouskahvit ja pullat. Nämä piristivät kauneudellaan ja antoivat
hyvin virtaa.
Oikein hyvää alkanutta viikkoa! Kiitos kun vierailit blogissani!
Oooo...Noitatunturi! <3
VastaaPoistaTepä majailette ihanassa paikassa!! <3
Tuossa salaatissa todellakin riitää väriä - herkullisen näköinen. Ja herkullista on myös lohi katkaravuilla, nam!!
Ja minä olen varmaan noitanainen 😉😂
PoistaOn se ihana paikka ❤️ Siellä sielu rauhoittuu.
Oli kyllä hyvä tuo settikin 👍
Ihana salde, ja niin kauniin värinen. Tuo lohi katkaravuilla, nam!
VastaaPoistaKiitos mukavista kommenteista! Salaatti oli varsinaista väri-iloittelua 😀 Ja lohi katkaravuilla toimii aina 👍
Poista