Golflomamme on käynnistynyt ja edennyt niin hyvin, että bloginikin on
jäänyt vähän unholaan. Laiskasti olen seurannut muidenkaan postauksia. Päiviemme
päätehtävä on ollut pelata golfia, syödä ja levätä. Ja seuraavana päivänä sama
uudestaan. Siinä samalla olemme saaneet
seurustella joko uusien, tai sitten jopa monivuotisten pelikavereiden kanssa. Plus-miinus
-neljätuntisen golfkierroksen aikana ehtii myös vaihtaa kuulumisia. Joistakin
pelikavereista onkin vuosien aikana ehtinyt tulla jopa ystäviä, jolloin ohjelmaan
kuuluu kerran pari reissun aikana yhteinen ateria, jonka yhteydessä käydään jälkipelit.
Eilen olivat eräät yhtä aikaa lomailevat ystävämme meillä jälkipeleillä. Kaikki
olivat golfauksen jälkeen erittäin nälkäisiä, joten tein ensihätiin vadillisen
ruoanodotusleipäsiä. Ne nautimme kuplivan kanssa.
Valmistin kaupan esipaistetut patongit uunissa pakkauksen ohjeen
mukaan. Jäähdyttelin niitä jonkin aikaa, ja leikkasin ne sitten viipaleiksi. Viipaleiden
päällisissähän on vain mielikuvitus rajana. Tiesin kahden ystävistämme olevan lihatonta
ruokavaliota noudattavia, joten tällä kertaa vältin lihatuotteita. Esimerkiksi
ilmakuivatut kinkut sopisivat tähän muutoin oikein loistavasti.
Tein kahdenlaisia leipäsiä. Toisten päälle levitin ihan vain valmista,
joskin herkkukaupasta ostettua punapestoa, ja sen päälle vuolin hieman
parmesaania. Toisten päälle sipaisin ensin ohuesti viherherukkamarmeladia, ja
sen päälle viipaleet päärynää ja Aura goldia. Nopeasti hupeni vadillinen
leipäsiä päivän urheilleiden pahinta nälkää taittamaan. Sitten saatoimme rauhassa
aloittaa grillailun. Itse pääruoan (grillattuja ja savustettuja kaloja,
siiklejä, chili-aiolia ja salaattia) tekemisen, ja siinä samalla
seurustelemisen ja ruoasta nauttimisen pyhitin ihan blogivapaaksi ajaksi. Samoin kävi jälkiruoan (leipäjuustoa kerman kanssa uunista, päälle lakkahilloa) kanssa. Tällä
kertaa mennään täällä blogissa siis vain näillä ruoanodotusleipäsillä.
Ruoanteko tällä urheilulomalla on ollut enempi sellaista ”nopeasti hyvää”
–tyyppistä. Pizzaakin olemme pelin päälle Klubitalon Classic Pizzasta hakeneet,
ja loma-asunnon terassilla kotoisasti ne suoraan laatikosta syöneet. Myös pastat toimivat aina,
kun nälkäisinä kierrokselta asunnolle tulemme. Mutta palataanpa niihin toisella
kertaa. Alan juuri yhdenlaista nopeaa pastaa tekemään. Katsotaan sitten, mitä
siitä tulee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti