Jäikö aterialta keitettyjä perunoita? Tee niistä uskomattoman ihanaa
perunaherkkua yhdistämällä ne parin muun, ehkäpä myös tähteeksi jääneen raaka-aineen
kanssa. Tämä idea osui silmiini netin syövereissä, muistini mukaan vinkki on
peräisin ihan Strömsöstä. No se selittääkin kaiken. Näytti nimittäin niin hyvältä,
että minä innostuin viikko sitten peräti keittämään muutaman kuoripäällisen
perunan vain ja ainoastaan testatakseni tämän idean. Se oli paras idea pitkään
aikaan, ja tämän idean toteutus myös meni ihan niin kuin Strömsössä. Käyttämäni
vuohenjuusto oli jäänyt yli edellisen perjantain pizzoilta, eli sen verran tähteiden
hyödyntämistä oli kuitenkin tässä minunkin versiossani.
Tähdeperunoita Strömsön tyyliin
kuorineen keitettyjä perunoita (tässä 6 perunaa)
suolaa
mustapippuria
voita
oliiviöljyä
1 suuri sipuli
balsamicoa
vuohenjuustoa
hunajaa
oliiviöljyä ja sormisuolaa viimeistelyyn
Aseta kypsät perunat voideltuun vuokaan ja murskaa ne kevyesti. Pyöräytä
perunoille suolaa ja pippuria myllystä. Vuole voilastu kullekin murskatulle
perunalle.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se oliiviöljyssä. Kun sipulit ovat
makeutuneet ja pehmentyneet, lisää loraus balsamicoa. Kun balsamico on kiehahtanut
sipuleihin kiinni, jaa sipulit perunoiden päälle.
Pilko vuohenjuusto ja levitä se perunoille. Lorauta juustoille hunajaa.
Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.
Helppoa kuin heinänteko! Nämä perunat ovat hyviä ihan sellaisenaankin,
mutta minä tarjosin ne savulohisalaatin sydämenä. Sopivasti suolaista savulohisalaattia
tulikuumalla perunasydämellä, vautsi vau mitä herkkua! Lorauttelin oliiviöljyä vielä perunoillekin siinä samalla, kun pirskottelin sitä salaatillekin kastikkeeksi. Ja vielä pienet sormisuolat, ja siinä se oli.
Mietin tässä juuri, että tällä systeemillä voi tähdeperunoita rikastaa melkeinpä
millä vain tähteeksi jääneellä jääkaapin aarteella. Esimerkiksi rapeaksi paistetun
pekonin ja cheddarjuuston liitto näiden perunoiden päällä olisi varmasti
huikea. Myös kylmäsavulohta ja lusikallinen aiolia per peruna kuulostaa ihanalta.
Sekaan voi heittää myös yrttejä, tai kasvisten jämiä. Ei muuta kuin inspiroimaan ja
kokeilemaan. Ja menee varmasti kuin Strömsössä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti