Uunivuoallinen höyryävän kuumia burritoja! Kuulostaahan
houkuttelevalta? Sellaisia minulla teki mieli aina siitä asti, kun inventoin
kuivaruokakaappimme sisältöä, ja huomasin salsapurkin päiväysten lähenevän. Minulla
tuli silloin välittömästi mieleen burritot, eikä ajatus jättänyt rauhaan ennen
kuin niitä tein. Tämä on muuten ihan älyttömän helppo ja nopeatekoinen ruoka,
ja täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain. Burritot ovat oikein hyvä pelastus
myös näinä päivinä, kun taloudessa jos toisessakin ollaan enimmäkseen kotona,
ja hyvät ruokavinkit ovat tarpeen. Tässä olisi yksi sellainen.
Broileriburritot
1 pkt (8 kpl) tortilloja (kokoa medium)
oliiviöljyä
600 g broilerinfileitä (näissä pehmeä pippuri -marinadi)
½ rasiaa kotimaisia herkkusieniä
1 paprika
(suolaa)
mustapippuria
1 prk (230 g) valmista salsaa (tässä medium hot)
1 pss (150-200 g) juustoraastetta (tässä NachoTaco-juustoraaste)
ruohosipulia
1.
Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen. Suikaloi broilerinfileet reiluiksi
suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet sekä huuhtele ja suikaloi paprika.
2.
Kuumenna pieni tilkka öljyä ja ruskista siinä broilerinsuikaleet. Lisää
paprikasuikaleet ja viipaloidut herkkusienet. Sekoittele välillä, kunnes
paprikat ovat hieman pehmenneet. Kun broilerit ovat kypsiä, tarkista tarvitseeko
seokseen lisätä suolaa tai muita mausteita (riippuu siitä, kuinka voimakkaasti
maustettuja broilerit ovat). Pippuria nyt ainakin voi hieman pyöräyttää. Kenties
ripauksen suolaa myös.
3.
Levitä tortillat leikkuulaudalle tai leivinpaperille. Jaa salsapurkin
sisältö tasaisesti tortilloille. Lusikoi broileri-sieni-paprikaseos salsan
päälle.
4.
Kääri tortillat rullalle, ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun
uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle juustoraaste. Voit
myös halutessasi levittää burritojen päälle valmista juustodippikastiketta (sitäkin
myydään siellä tex mex -hyllyillä) ennen juustoraasteen lisäämistä. Minä
harkitsin sitä hetken, mutta päätin sitten mennä kevyemmällä linjalla.
5.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele burritojen pinnalle
vaikkapa hiukan ruohosipulia. Nauti kuumana.
Valmistin näitä burritoja koko tortillapaketillisen, vaikka meitä oli
vain me kaksi. Söimme ensimmäiset kaksi burritoa per hlö heti tuoreeltaan, ja toisen
puolikkaan vuoasta säästin seuraavan työpäivän lounaaksi. Ihan hyvin säilyi
burritojen rakenne vielä seuraavaankin päivään, vaikka hieman pelkäsin niiden
kostuvan liikaa.
Minulla sattui nyt olemaan tällaisia raaka-aineita, mutta sinä voit
kätkeä burritojen väliin vaikka ja mitä. Erilaiset pavut ja papumixit ovat
vallan mainioita burritojen sisällä, samoin katkaravut tai lihasuikaleet. Tässäkin
asiassa vain mielikuvitus on rajana. Muista kuitenkin kohtuus täytteen
määrässä, jotta saat pysymään rullat kiinni. Voi vitsi, kun nämä olivat aivan
ihania! Mies mumisi näitä syödessään jopa sanat ”uusi lemppari”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti