maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kuumat broileriburritot


Uunivuoallinen höyryävän kuumia burritoja! Kuulostaahan houkuttelevalta? Sellaisia minulla teki mieli aina siitä asti, kun inventoin kuivaruokakaappimme sisältöä, ja huomasin salsapurkin päiväysten lähenevän. Minulla tuli silloin välittömästi mieleen burritot, eikä ajatus jättänyt rauhaan ennen kuin niitä tein. Tämä on muuten ihan älyttömän helppo ja nopeatekoinen ruoka, ja täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä vain. Burritot ovat oikein hyvä pelastus myös näinä päivinä, kun taloudessa jos toisessakin ollaan enimmäkseen kotona, ja hyvät ruokavinkit ovat tarpeen. Tässä olisi yksi sellainen.




Broileriburritot


1 pkt (8 kpl) tortilloja (kokoa medium)
oliiviöljyä
600 g broilerinfileitä (näissä pehmeä pippuri -marinadi)
½ rasiaa kotimaisia herkkusieniä
1 paprika
(suolaa)
mustapippuria
1 prk (230 g) valmista salsaa (tässä medium hot)
1 pss (150-200 g) juustoraastetta (tässä NachoTaco-juustoraaste)
ruohosipulia
 

1.
Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen. Suikaloi broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet sekä huuhtele ja suikaloi paprika.




2.
Kuumenna pieni tilkka öljyä ja ruskista siinä broilerinsuikaleet. Lisää paprikasuikaleet ja viipaloidut herkkusienet. Sekoittele välillä, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Kun broilerit ovat kypsiä, tarkista tarvitseeko seokseen lisätä suolaa tai muita mausteita (riippuu siitä, kuinka voimakkaasti maustettuja broilerit ovat). Pippuria nyt ainakin voi hieman pyöräyttää. Kenties ripauksen suolaa myös.




3.
Levitä tortillat leikkuulaudalle tai leivinpaperille. Jaa salsapurkin sisältö tasaisesti tortilloille. Lusikoi broileri-sieni-paprikaseos salsan päälle.




4.
Kääri tortillat rullalle, ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan vierekkäin saumapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle juustoraaste. Voit myös halutessasi levittää burritojen päälle valmista juustodippikastiketta (sitäkin myydään siellä tex mex -hyllyillä) ennen juustoraasteen lisäämistä. Minä harkitsin sitä hetken, mutta päätin sitten mennä kevyemmällä linjalla.




5.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele burritojen pinnalle vaikkapa hiukan ruohosipulia. Nauti kuumana.




Valmistin näitä burritoja koko tortillapaketillisen, vaikka meitä oli vain me kaksi. Söimme ensimmäiset kaksi burritoa per hlö heti tuoreeltaan, ja toisen puolikkaan vuoasta säästin seuraavan työpäivän lounaaksi. Ihan hyvin säilyi burritojen rakenne vielä seuraavaankin päivään, vaikka hieman pelkäsin niiden kostuvan liikaa.




Minulla sattui nyt olemaan tällaisia raaka-aineita, mutta sinä voit kätkeä burritojen väliin vaikka ja mitä. Erilaiset pavut ja papumixit ovat vallan mainioita burritojen sisällä, samoin katkaravut tai lihasuikaleet. Tässäkin asiassa vain mielikuvitus on rajana. Muista kuitenkin kohtuus täytteen määrässä, jotta saat pysymään rullat kiinni. Voi vitsi, kun nämä olivat aivan ihania! Mies mumisi näitä syödessään jopa sanat ”uusi lemppari”.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti