Loma etenee mukavasti ja Espanjan aurinko on maineensa veroinen. Olkoonkin,
että miellyttävin olotila on monesti varjon alla. Suorallakin auringonpaisteella
on hetkensä, mutta patiolounaat markiisin varjossa ovat yksi niistä asioista, joista
näillä Espanjan reissuillamme nautin suunnattoman paljon. Helle hellii, ja
edessä on hyvää, nopeatekoista ruokaa. Eilinen patiolounaamme oli
paitsi nautittavan hyvää, myös sen verran helppotekoista, että minun ei tarvinnut
viettää paljonkaan aikaa lomakeittiössä. Sen sijaan vietimme pitkän leppoisan
tovin patiolla herkullista lounasta nautiskellessamme.
Uunifeta-munakoisokiekot
(2-3:lle)
1 pienehkö munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 pkt fetaa
kirsikkatomaatteja
persiljaa
viinietikkaa
Pese munakoiso ja leikkaa se n. 1 cm vahvuisiksi kiekoiksi. Munakoison
itketyksestä ollaan ainakin kahta mieltä. Itse asiassa edellisenä iltana
keskustelimme tästä asiasta paikallisen ystävämme kanssa. Hänen kantansa oli,
että vaikka nykyiset munakoisot ovatkin jo niin jalostuneita, ettei itketystä
välttämättä tarvita, on itketys silti tarpeen. Minä olen valmistanut
munakoisoja sekä itkettämällä, että ilman itketystä. Edellinen ilta oli
kuitenkin niin mukava, että päätin ihan sen kunniaksi itkettää nämä
munakoisokiekot. Se tapahtui siten, että sirottelin lautaselle suolaa, ladoin
munakoisokiekot lautaselle suolan päälle ja sirottelin vielä munakoisokiekkojen
päällekin suolaa. Annoin suolan vaikuttaa n. 15 minuuttia, ja pyyhin itkut ja
suolat pois.
Laita munakoisokiekot uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta
kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele kiekoille oliiviöljyä. Lohko tai
murustele feta munakoisokiekkojen päälle. Halkaise kunkin kiekon päälle loppuhuipennukseksi
vielä kirsikkatomaatti. Paista 210 C-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Minä tarjosin näiden feta-munakoisokiekkojen lisäksi pieniä
kanavartaita, jotka olin ostanut naapurimarketin herkkuosastolta. Ne olivat
valmiiksi pintamaustettuja. Otin niihin pienet paistovärit pannulla.
Lisäsin kanavartaat uunipellille, ja näin kanatkin kypsyivät uunissa yhtä
aikaa feta-munakoisokiekkojen kanssa. Ripottelin kypsien
feta-munakoisokiekkojen päälle persiljasilppua.
Menossa uuniin... |
... ja tulossa uunista. |
Pöytämausteena meillä oli suolan ja pippurin lisäksi hyvää oliiviöljyä,
ja aivan mielettömän ihanaa Jerezin sherrystä jalostettua viinietikkaa. Tuota eliksiiriä täytyy tuoda pari pullollista koti-Suomeen. Se on aivan ihanaa myös salaateille!
Ladoin kypsät feta-munakoisokiekot ja kanavartaat tarjoiluvadille. Lisäsin
niiden kylkeen muutaman siivun tien toiselta puolelta haettua, juuri uunista ulos
vedettyä patonkia.
Nämä kaikki yhdessä muodostivat ihanan lounaan. Perunoita tai mitään
muutakaan emme näiden lisäksi kaivanneet. Tämä oli ihan täydellistä kesäpäivän ruokaa.
Aromit olivat todellakin kohdillaan.
Tänään jatkoimme samalla laiskalla linjalla, eli valmistin helposti herkullista
patiolounasta. Siitä lisää myöhemmin. Pari päivää on mennyt uikkareissa
laiskotellen, hyvästä ruoasta tinkimättä. Huomenna ehkä jaksamme lähteä taas ihmisten
ilmoille, ihan vaikka iltasyönnille. Puolensa siinäkin.
Mahtavaa, herkullisen tuntuista ruokaa vähällä vaivalla. Kätevä kokki osaa nauttia sekä kokkailusta että ruokailusta. Juuri sellaiselle kuulosti tämä postaus! 👌
VastaaPoistaNauttikaa lomastanne edelleen! ☀️
Kiitos Leena! 😘 Ihan varmasti nautimme 👍
Poista