Tässä tulee vielä yksi kurkistus menneeseen pääsiäisviikonloppuun. Tämän
makeantulisen pasta-aterian vuoro oli välilauantaina. Ja oli ihan hilkusta
kiinni, että tämän tekeminen jäi väliin. Tuo laiska välilauantai oli nimittäin
päivä, jolloin minulla oli lopultakin aikaa perehtyä instagramin saloihin, ja
sinnepä instan maailmaan sujahti silloin myös Lentävät sardiinit -blogini (@lentavatsardiinit).
Uppouduin sinne somen syövereihin niin,
että en lainkaan huomannut ajan kulkua. Vasta kun perhe alkoi hienovaraisesti
vihjailla nälästään, oli minun irrottauduttava hetkeksi somen saloista. Onneksi olin valinnut sille päivälle suht
nopean ja helpon ruoan. Ihmeen hyvää tästä paholaisen pastan ja broilerin
kombosta tulikin, vaikka ateria syntyi vain toisella kädellä tehden. Toinen käsi
räpläsi ahkerasti puhelinta.
Toisaalta on ihan hyvä, että välillä ehtii tulla kunnon nälkä. Eikä
perheellä todellisuudessa mitään hätää ollutkaan, olimmehan aiemmin päivällä paistaneet
välipalamakkarat kodassa, ulkoilun ohessa.
Paholaisen pastaa ja broilerinfileitä
(3-4:lle)
4 maustettua broilerin fileetä
pastaa 300 g
loraus öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 tuore punainen chili
suolaa
mustapippuria
paholaisenhilloa maun mukaan (tässä n. 150 g)
3,3 dl kuohukermaa
(kanafondista vajaa kahvilusikallinen)
pastan keitinvettä
parmesaania
Ota broileripaketit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen niiden
valmistusta. Nämä broilerinfileet olivat valmiiksi persilja-valkosipulimaustettuja,
mutta jos ostat maustamattomia, mausta haluamillasi mausteilla. Valmistin
broilerit pakkauksen ohjeen mukaan, eli ensin ruskistus kuumalla pannulla, ja
sitten 180 C-asteiseen uuniin 20-25 minuutiksi.
Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua sipulit. Pese ja kuutioi
kesäkurpitsa. Pese ja silppua chili. Poista chilin siemenet, paitsi jos haluat
todella tulista ruokaa. Helppo tapa poistaa siemenet on rullailla chiliä hetki
käden alla (käytä talouskäsineitä, muuten tunnet chilin poltteen siellä, mihin
ikinä käsilläsi kosketatkaan) leikkuulautaa vasten. Leikkaa sitten chilistä kanta
pois ja laita chili pystysuoraan aukko leikkuulautaa vasten. Kopistele chiliä leikkuulautaan,
ja siemenet tippuvat pois. Nyt chili on valmis silputtavaksi.
Tarkista pastan keittoaika pakkauksesta ja valmista kastike pastan
kiehuessa. Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulisilppu ja kuullottele sitä pari
minuuttia. Valkosipulisilppu kannattaa lisätä vähän myöhemmin, koska se palaa
helposti. Lisää myös kesäkurpitsapalat ja chilisilppu. Mausta nämä kaikki
suolalla ja pippurilla, ja kuullottele jälleen pari minuuttia. Lorauta sekaan
kerma ja kiehuta. Lisää paholaisen hilloa pikku hiljaa, välillä maistellen,
jotta ruoasta ei tule liian tulista. Ei ole tarkoitus, että suusta lentää
lieskat tätä syödessä.
Muista siis maistella! Itse
kaipasin vielä aavistuksen verran jotain syvyyttä, joten lisäsin ihan vähän
kanafondia. Se oli juuri se piste iin päälle. Kun kerma on tarpeeksi
sakeentunut, on kastike valmis. Ota pastakattilasta talteen kupillinen
keitinvettä, saat sillä loppuvaiheessa viimeisteltyä koostumusta. Valuta pasta, ja sekoita se kastikkeen
joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Keitinvesi nappaa kastikkeen
mukavasti pastaan kiinni. Jos jostakin syystä tuntuu liian löysältä, voit raastaa
hiukan parmesaania kastikkeen sekaan. Se imaisee osaltaan kosteutta itseensä.
Nauti pasta broilerinfileiden kanssa.
Tämä oli hurjan hyvää, mutta samalla kaukana italialaistyyppisestä
pastasta. Rakastan pastoja, ja enimmäkseen teenkin juuri sen tyyppisiä pastoja,
kuin mitä olen Italiassa tottunut syömään. Tästä pastasta puolestaan tuli
mieleeni Amerikka, koska siellä minulle on tarjoiltu juuri tämäntyyppisiä
makeantulisia ruokia. Tosin broilerit ovat siellä olleet tavalla tai toisella
kuorrutettuja. Minulle nyt kuitenkin riitti ”kuorrutukseksi” pelkkä parmesaani,
jota kukin sai pöydässä raastaa annoksensa päälle juuri sen verran kuin hyvältä
tuntui.
Kun tämä ateria oli syöty, pääsin rauhassa taas tutustumaan instan
ihmeelliseen maailmaan. Sehän onkin varsin vilkas maailma. Totesin, että
täälläkö kaikki ovatkin. Tällä viikolla olen vain tehnyt niin pitkiä työpäiviä,
että instan selailu on jäänyt vähemmälle. Enköhän kuitenkin ehdi sinnekin kurkata
taas tässä illan mittaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti