Perjantaisin on mukava julistaa viikonloppu alkaneeksi
(arki-iltoihin verrattuna) astetta nautinnollisemmalla iltapalalla. Viime viikonlopun
rauhoituimme taas mökillä, ja perjantai-iltana sinne perille päästyämme tein
tosi hyvää iltapalaa. Olin aiemmin viikolla ostanut kaksi suippopaprikaa soppaa varten, ja unohtanut käyttää ne siihen. Jotain käyttöä niille oli siis keksittävä. Siitä se idea täytetyistä suippopaprikoista lähti. Ohjetta minulla ei niille ollut, joten
valmistin ne mukaan ottamiani raaka-aineita vaistonvaraisesti yhdistellen.
Vaikka ei niissä kyllä paljon valmistamista ollut, niin sukkelasti ne
syntyivät. Vaistoon kannatti luottaa nytkin, sillä kokonaisuus oli oikein
herkullinen. Hätäsuunnitelmaa (makkarat takkaan) ei siis tarvinnut ottaa
käyttöön.
Tonnikala-kasvistäytteiset suippopaprikat
(2:lle)
2 kohtuullisen suurta suippopaprikaa
oliiviöljyä (käytin valkosipuli-chiliöljyä)
1 tlk tonnikalaa (Abba)
1/3 kesäkurpitsaa
1/3 prk puolikuivattuja tomaatteja (Pirkka Parhaat)
1/2 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
mustapippuria
aavistus sormisuolaa
50-100 g parmesaania
1.
Pese suippopaprikat ja halkaise ne pituussuunnassaan kahtia.
Kannattaa hetki harkita, mistä kohti vedät paprikat halki. Koeta löytää
kummallekin puoliskolle pohja, joka voisi pysyä keikahtamatta uunipellillä.
Laita paprikat pellille leivinpaperin päälle ”veneiksi”, eli täytettävä puoli
ylöspäin. Jos paprikat tuntuvat kovin keikkuvilta, viillä pohjasta ohut kerros
pois siten, että pohjasta tulee tasaisempi. Varo tekemästä reikää pohjaan! Minä
en viiltänyt pohjaa, mutta asettelin paprikat kylki kylkeä vasten toisiansa
tukemaan. Lorauta kunkin paprikan sisään pikkuisen öljyä ja levitä se tasaisesti
paprikan sisäpinnoille. Voit käyttää tavallista oliiviöljyä, tai sitten hieman
sähäkämpää, kuten minun käyttämäni öljy oli.
2.
Valuta tonnikaloista enimmät nesteet (minulla öljyversio) pois,
mutta älä kuitenkaan purista kuivaksi asti. Kippaa tonnikalat kulhoon, ja
möyhennä isoimmat palaset pienemmiksi.
3.
Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Pieni myös
puolikuivatut (tai aurinkokuivatut) tomaatit ja kirsikkatomaatit. Silppua
valkosipulit. Lisää nämä kaikki tonnikalan joukkoon, ja sekoita.
4.
Mausta seos mustapippurilla ja tarvittaessa pienellä
määrällä suolaa. Suolan tarve riippuu siitä, kuinka suolaista tonnikalaa ja
aurinkokuivattua tomaattia käytät. Toki parmesaani tuo myös suolaisuutta.
5.
Raasta parmesaania itsellesi hyvältä tuntuva määrä. Tähän satsiin meni noin
puolet parmesaanitahkosta, eli arviolta 100 g. Sekoita kolmasosa raasteesta täytteen sekaan.
6.
Täytä suippopaprikat tonnikalaseoksella ja ripottele loput
parmesaaniraasteet täytteen päälle.
7.
Paista paprikoita 225 C-asteisen uunin keskitasolla n. 12
minuuttia (tarkkaile uunia) ja tarjoile ne vaikkapa vihersalaatin kera.
Perjantai-illan kunniaksi oli hakusessa hieman tavallista
nautinnollisempi iltapala, ja sellaisen me näiden täytettyjen suippopaprikoiden
myötä saimme. Hyviltä toki maistuvat myös arki-iltojen tavanomaiset voileivät
ja hedelmät, mutta kyllä näissä oli ihan oma hohtonsa, joka ei johtunut
pelkästään takassa loimottavasta tulesta.
PS.
Lisään tähän vielä linkin täytetyistä minipaprikoista, joilla avasimme viime kesänä grillikauden. Emmepä silloin vielä osanneet arvatakaan, kuinka huikea kesä siitä sään puolesta tulisi. Kesää kohti taas mennään, tosin muutama kuukausi siihen vielä menee. Päivä on kuitenkin jo pidentynyt niin, että enää ei tarvitse koko aikaa pimeydessä vaeltaa. Ja aurinkokin on jo palannut takaisin. Pieniniä annoksina, mutta kuitenkin.
Kekseliäs osaa loihtia maukasta ruokaa vähistä kin aineista, kunhan ne ovat laadukkaita ja omaan makuun. Sinulla on se taito! 👌
VastaaPoistaHienoa Ystävänpäivää sinulle blogiystäväni Päivi! ❤️🌺
Kiitos Leena! 😍 Ja kyllä, ”tyhjästäkin” voi nyhjäistä vaikka mitä kun vain päästää mielikuvituksen laukalle 😉 Oikein ihanaa Ystävänpäivää, ja kiitos inspiroivasta ja kannustavasta blogiystävyydestä! 😘❤️
Poista