Tässäpä salaatti, jossa yhdistyy aika monta hyvän ruoan ominaisuutta.
Siinä on sopivasti keveyttä ja raikkautta runsaiden kasvisten muodossa. Siinä
on myös reilusti ruokaisuutta lämminsavulohen ja keitettyjen kananmunien ansiosta.
Syntisen hyvä juusto tuo annokseen ripauksen ylellisyyttä, ihan keskellä
kiireistä viikkoa. Täydellisessä kypsyysasteessa olevat samettiset avokadot
yhdistävät kaikki edellä mainitut raaka-aineet tasapainoisen makuiseksi kokonaisuudeksi.
Näistä syntyy täyteläinen ja ruokaisa savulohisalaatti.
Vieläpä nopeasti.
Savulohisalaatti 2:lle (pääruoaksi)
1 jääsalaatti
puolikas tuorekurkusta
pari kourallista kirsikkatomaatteja
2 keitettyä kananmunaa (8 min.)
200 g lämminsavulohta
1 avokado
Castello Black –juustoa (laitoin 2/3 pkt)
oliiviöljyä
sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria
Aloita ottamalla juusto huoneenlämpöön. Keitä kananmunat. Huuhtele,
linkoa ja revi salaatti. Levitä se lautasille. Lisää viipaloidut kurkut ja
puolitetut kirsikkatomaatit. Lorauta jo tässä kohtaa hieman oliiviöljyä ja
sitruunamehua (suoraan sitruunasta). Lisäksi pyöräytys pippuria ja hieman
sormisuolaa. Nyt on kasassa hyvä peti salaatin ruokaisille raaka-aineille.
Paloittele lämminsavulohi. Itse käytin valmista lämminsavulohta. Tosin
se on ihan erityisen hyvää, hain sen suoraan paikalliselta kalatuottajalta.
Tämä lämminsavulohi oli ryyditetty Saarennon Hornahillolla, ihan vain hillolla pintaan
sipaisten, jättäen siihen hyvin lempeän ”hornaisen” (mitähän sekin tarkoittaa)
aromin. Paloittele myös juusto ja puolita keitetyt kananmunat. Asettele nämä
kaikki salaatin päälle haluamaasi muotoon. Jätä kolo halkaistulle, kuoresta poistetulle ja viipaloidulle avokadolle, joka kannattaa
lisätä viimeiseksi. Tahtoo tummua nopeasti, tosin lorauttamalla sitruunamehua
avokadojen päälle hidastuu tummuminen oleellisesti.
Lisää valmiin salaatin päälle vielä pikkuluraukset oliiviöljyä ja
sitruunamehua. Kananmunille ja avokadoille voi ripotella myös pienet suolat
tuomaan maut esiin. Avokadolle pyöräytin lisäksi hieman mustapippuria
myllystä.
Tämä salaatti on hyvä tällaisenaan, emme kaivanneet edes leipää
lisäksi. Vanhasta muistista istahdimme ensin keittiön pöydän ääreen syömään,
mutta pari haarukallista syötyämme muistimme, että ulkonahan on vielä mitä
upein kesä. Siitä pitää nyt nauttia. Niinpä siirryimme kipin kapin terassin puolelle jatkamaan syömistä.
Oi, mikä salaatti. Oi, mikä kesä.
No jos teillä syödään arkena tuollaista herkkua, mitä sitten pyhänä? ;)
VastaaPoistaKaikki raaka-aineet ovat meidänkin siosikkeja, joten kokonaisuus hipoo täydellisyyttä! Kerroit herkullisesti! :))
Hah, hah 😀 Kiitos! Harvoinpa meilläkään arkisin tuollaisia salaatteja väännetään 😉 Mutta nyt oli yksi lohipakkaus tuhottavana. Salaatit ovat siitä ihania, että niistä saa nopeasti ja helposti hyvää moneen tarpeeseen. Ja toisaalta, niihin voi upottaa vaikka ja mitä 👍
Poista